vineri, 20 decembrie 2013

În "vizor" - Institutul pentru holocaust "Elie Wiesel"

Şerban Suru: Am fost la Institutul pentru studierea holocaustului "Elie Wiesel" din Bucureşti, unde am depus o cerere, ce a primit numărul 900/20.12.2013, cerere pe care o găsiţi mai jos, după primele 2 poze. În ea solicitam ca Institutul să se pronunţe dacă "FASCIILE" care au fost unicul simbol caracteristic al Statului Fascist Italian, sunt sau nu simboluri "fasciste" - Ciupercuţă-ntr-un picior, ghici ciupercă, ce-i?!  Aşteptăm cu nerăbdare răspunsul Institutului de "haustologie", ca să vedem dacă guvernanţii şi poliţiştii vor fi condamnaţi sau nu (a se vedea - daţi click: Denunţ penal).
 - Fără discuţie că adresa către INSHR, ca şi denunţul penal împotriva autorităţilor(Poliţia Română, MAI, Guvern, Parlament etc.) nu este pentru a pedepsi autorităţile ci, pentru a arăta că, în conformitate cu prevederile OUG 31/2002, mai precis Art. 2, litera a), nu toate ideile, concepţiile şi simbolurile organizaţiilor fasciste, xenofobe etc. sunt periculoase pt. societate doar prin simpla folosire a lor ci, numai atunci când, spre exemplu, utilizarea unor simboluri considerate sau presupuse fasciste, de către diverse persoane sau organizaţii,  se face cu incitare la violenţă, la ură, la xenofobie etc. Utilizarea lor în scop paşnic, fără incitare la încălcarea vreunei legi, este permisă. Astfel şi utilizarea de către poliţia română a fasciilor(simbol pur fascist) este permisă căci nu se face, de către poliţia română, cu incitare la încălcarea legii, mai precis cu incitare la, aşa cum spune Art. 2 litera a) şi b) din OUG 31/2002:
 - "Articolul 2În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă: a) prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, conceptiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenta pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenta pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi miscarile politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta litera;b) prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);" - Mişcarea Legionară din prezent nu a utilizat niciodată salutul roman(folosit de pe vremea imperiului roman), uniforma sau "gardul" într-un context de incitare la violenţă ură xenofobie etc., ci, la fel ca şi utilizarea de către poliţia română a fasciilor, simbol tot din Roma antică( a se vedea pozele de mai jos cu fasciile romane), Mişcarea legionară din prezent le-autilizat doar în mod paşnic, legal. Demersul nostru, cu adresa către INSHR şi către Parchet, cât şi pozele pe care l-am făcut în faţa INSHR şi a Parchetului General, sunt doar pentru a arăta, în conformitate cu litera (3) din Art. 4 al OUG 31/2002, că este în interesul cercetării, ştiinţei şi educaţiei ca simbolurile considerate în anumite contexte fasciste, să fie, în alte contexte-de utilizare a lor paştincă, practic simboluri nomale, aşa cum face poliţia română cu utilizarea fasciilor pe toate emblemele, siglele, legitimaţiile, uniformele şi clădirile ei.<<"Art. 4 (OUG 31/2002):(...) (3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.">>- De altfel, Decizia cardu nr. 913/JAI din 2008 a Uniunii Europene, decizie obligatorie începând cu data de 28 Noiembrie 2010 pentru toate ţările din UE, prevede, specifică limpede faptele pentru care cineva poate fi condamnat penal pe tot cuprinsul UE:

Articolul 1

Infracțiuni de natură rasistă și xenofobă

(1)   Fiecare stat membru ia măsurile necesare pentru a se asigura că faptele menționate în continuare, săvârșite cu intenție, sunt pedepsibile:

(a)

instigarea publică la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane sau a unui membru al unui astfel de grup definit pe criterii de rasă, culoare, religie, descendență sau origine națională sau etnică;

(b)

săvârșirea unui act menționat la litera (a) prin difuzarea publică sau distribuirea de înscrisuri, imagini sau alte materiale;

Click aici pentru Deciza Cadru 2008/913/JAI/ a UE
În faţa INSHR cu fascia romană, simbol folosit de către Poliţa Română.
Serban Suru salutand cu un simbol al M.A.I. in mana.
Serban Suru folosind salutul roman, în curtea INSHR, în conformitate cu
Art. 1 , lit. a) şi b), din Decizia Cadru 913/JAI/2008 a Consiliului UE.



Adresa către INSHR - probabil că nu o să ne răspundă niciodată la ea.
Serban Suru folosind salutul roman sub steagul UE, în conformitate cu
Art. 1 , lit. a) şi b), din Decizia Cadru 913/JAI/2008 a Consiliului UE.



ANEXA 1

ANEXELE 2-5