duminică, 9 martie 2014

Discursul antiacademic şi antilegionar al unui comunist mascat



Şerban Suru:

Să zâmbim la sfârşit de săptămână.

Ofuscatul, comunistul "conservator", membru la partidul conservă de comunişti, care dă „lecţii” Academiei: 

O.A.Raeţchi, deputatul care şi-a schimbat bannerul de facebook ce avea poza lui „Petre Ţuţea” numai pt. a-l peria pe comunistul Alexandru Florian, director la Institutul penal Elie Wiesel. Sincer, ne-am bucurat când şi-a pus o poză cu o paraşută, căci asta au fost tot timpul comuniştii: nişte paraşute politice criminale. Era o insultă la adresa filozofului Petre Ţuţea să fie „admirat”, prin citare şi expunere de poze, de către un aplaudac al lui Dan Voiculescu, turnătorul comunisto-securist.

Ovidiu Alexandru Raeţchi: 

"Discurs politic privind implicațiile juridice ale activității Mişcării Legionare  
(ţinut în 04.03.2014 în Camera Deputaţilor - n.n.)
  
      A apărut raportul Departamentului de Stat SUA despre Romania. O idee concentrată din cadrul acestui raport:
Au existat unele declaraţii antisemite iar presa a continuat să publice articole cu caracter antisemit. Opinii antisemite, rasiste, xenofobe şi naţionaliste au continuat să fie răspândite prin intermediul Internetului”.
Ar fi util să reamintesc în acest context că în martie 2013 am atras atenţia Ministerului Justiţiei asupra faptului că în Bucureşti, pe strada Iacob Negruzzi din Sectorul 1, este arborat, cu nedisimulata mândrie, steagul legionar şi îşi desfăşoară activitatea două organisme anunţate prin firme explicite: “Mişcarea Legionară” şi “Mişcarea Legionară - Centru de documentare şi biblioteca în imagini”.
Am primit asigurări ca Parchetul urma să efectueze verificări pentru a stabili dacă expunerea drapelului Mişcării Legionare şi existenta celor doua pseudo-instituţii intra în contradicţie cu dispoziţiile OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. O sesizare cu acelaşi obiect a fost adresata de către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Chiar în preziua prezentării raportului Departamentului de Stat SUA am aflat rezoluţia procurorului în această cauză - rezoluţie întemeiată, nota bene, şi pe argumentaţia prezentată de Academia Română. Rezoluţia statuează că nu se poate stabili clar faptul că funcţionarea organizaţiei “Mişcarea Legionară (Legiunea Arhanghelului Mihail sau Garda de Fier)" şi afişarea simbolurilor sale constituie infracţiuni şi cad sub aria de aplicare a OUG nr. 31/2002.
Muzeul numit „Mişcarea Legionară: Centrul de documentare şi biblioteca legionară" nu are nici o legătură, aşadar, cu "promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”. Găzduieşte, probabil, cărţi de Vlahuţă şi Topârceanu, nu ecomioane înălţate lui Zelea Codreanu.
       În plus, în viziunea Academiei, Mişcarea Legionară nu poate fi numită o organizaţie fascistă - ori numai mişcările fasciste şi rasiste cad sub incidenta legii. Cei care credeau cumva - poate în lumina bunului simţ - că Mişcarea Legionară a fost o mişcare fascistă, rasistă sau xenofobă erau într-o evidentă eroare; dubiul cartezian îi interzice Academiei să constate acest lucru. Aceeaşi Academie care, de altfel, aplauda săltăreţ, pe 14 februarie 2013, fulminantul discurs al colaboratorului ei, profesorul Vladimir Iliescu, discurs în care acesta numea Holocaustul din România “o minciună enormă pe plan cosmic”. 
     Pentru a depăşi aceste obstacole există în dezbaterea Parlamentului o lege mai clară. Dar viitorul acestui proiect este incert. Mai mult, Şerban Suru, liderul Mişcării Legionare despre care vorbeam mai sus, ameninţa Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului pentru suportul oferit acestui proiect. Citez din Suru: „Propunerea legislativă antilegionară a Institutului Elie Wiesel este nelegală şi Institutul va fi tras la răspundere pentru asta.” În aceste condiţii - şi în lipsa unei coerenţe legislative şi academice în această privinţă - soluţia corectă, în cazul în care proiectul de lege va fi respins, este înfiinţarea unei Comisii speciale care să dea cuvântul juriştilor, politologilor şi istoricilor - până vom identifica soluţia juridică optima pentru a ţine departe România de orice manifestare antisemită."
  
A se vedea şi, click aici: Raeţchi - "fascistul" comunist!
sau aici: INSHR Elie Wiesel - Institut penal!
 

Un comentariu:

  1. Preotii ortodocsi daca vor devenii parintii neamului romanesc,vor avea in veci binecuvantarea poporului roman.Romanii vor redeveni un adevarat neam,popor,in jurul credintei stramosesti ortodoxe avand in frunte preoti cu crucea-n mana,asfel vom reusi sa trecem prin vremi si sa dam un bun exemplu si celorlate popoare secularizate de un materialism desantat si satanic.Poporul roman trebuie sa-i afirme Iubirea, Credinta ,Smerenia si Nadejdea si sa fie in stare sa faca martirajul in numele lui Hristos.Doamne ocroteste-i pe romani !

    RăspundețiȘtergere