vineri, 20 iunie 2014

De "Ziua" Legiunii - 24 iunie 1927


CĂTRE TOŢI LEGIONARII ŞI SUSŢINĂTORII MIŞCĂRII

         Ziua de naştere (înfiinţare) a Mişcării Legionare nu se sărbătoreşte sub nici o formă şi nici nu se „comemorează”. Acest lucru a fost stabilit de către Căpitan prin circulara nr. 79 din 18 iunie 1937, dată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Legiunii Arhanghelul Mihail. În ea C.Z.C. arată că ML avea atunci un milion de legionari şi de susţinători. Dar, cu tot acest număr f. mare şi cu toate realizările importante de până arunci ale ML, în finalul circularei Căpitanul ordonă: 
  •  Legionar, nu vei sărbătorii această zi de 24 iunie 1937 nici în cântece, nici cu şampanie, nici cu banchete, nici cu serbări – cunoscutele serbări comemorative – şi nici cu discursuri mari, umflate, goale. 
  • De vei fi profesor universitar sau muncitor cu braţele, de vei fi preot sau învăţător de sat, de vei fi comerciant sau meseriaş, de vei fi ţăran cu plugul în bătătură sau cioban la turma de oi, de vei fi tată sau soţ¸ iar tu mamă sau soţie, fă-ţi datoria în ziua aceasta către ai tăi şi către neam. 
  • Fii corect; Fii drept; Fii curat, Fii voios, aşa cum ai dori tu să fie şi să-şi facă datoria fiecare Român, în Patria sa legionară.
A se vedea continuarea după poză
  • De atunci, niciodată ML nu a mai sărbătorit 24 iunie. Căpitanul a indicat, cu fină ironie, ca legionari să nu apeleze nici măcar la „cunoscutele serbări”, adică la parastase şi comemorări taman atunci când nu ar fi vorba de moartea nimănui, ci din contră.
  • Nici pentru ziua de 24 iunie 1941, când se presupunea că va exista în continuare „Statul Naţional Legionar” declarat în sept. 1940, nu s-a hotărât vreo sărbătoare din moment ce în calendarul pe anul respectiv(1941) este trecut în mod special indicaţia: „Magazinele deschise”, adică se lucrează chiar dacă este Sf. Ioan Botezătorul şi Ziua înfiinţării ML. Iar în rest, pagina din calendar, nu are nici măcar un simplu citat. Astăzi, când ML este slabă din punct de vedere al forţelor fizice şi materiale, cu atât mai puţin s-ar cuveni să se sărbătorească ziua Legiunii încălcându-se CIRCULARA DATĂ DE CĂPITAN CARE TREBUIE RESPECTATĂ ÎN CONTINUARE
A se vedea continuarea după poză:

  • În primii ani de după 1989 nu s‑a organizat ceva privitor la 24 iunie. Apoi, în 1993, am ţinut o conferinţă explicativă, de informare, dar nu sărbătorească, la Sala Dalles intitulată: „Mişcarea Legionară – o privire din interior”. A fost prima conferinţă legionară ţinută vreodată la Sala Dalles.
A se vedea urmarea după poză.
  • În 1994 iarăşi nu s-a organizat ceva. În 1995 a fost primul an în care s-a făcut un pelerinaj la Mânăstirea Ţigăneşti pt. că s-au adus osemintele lui Corneliu Georgescu, unul din cei 5 întemeietori ai ML. În 1996 s-a sfinţit troiţa făcută pe Muntele Rarău, iar din 1997 s-au mai ţinut 3 conferinţe explicative dar nu de sărbătorire a ML şi cu atât mai puţin de mâncat colivă şi de mers în zona unde a fost asasinat Căpitanul taman de ziua înfiinţării Legiunii. Totodată s-au ţinut expoziţii gen "Legiunea în imagini 1927-1997" atât la sediul ML cât şi în diverse locuri publice. Cum anul acesta nu reuşim să terminăm până în 24 iunie de renovat sediul ML din str. Iacob Negruzzi nr. 1., Buc., rămâne ca imediat după finalizare să redeschidem expoziţia.
A se vedea continuarea după poză. 
  • Că de astfel de „sărbători comemorative” cum le-a denumit usturător C.Z.C. s-au ocupat fundaţii sau asociaţii precum şi Partidul Pentru Patrie - Totul Pentru Ţară, acesta este dreptul lor garantat de Constituţie. Dar asemenea organizaţii nu sunt Mişcarea Legionară pt. că niciodată ML nu s-a numit şi nici nu se va numi vreodată: fundaţia „George Manu”, asociaţia „Buna Vestire”, asociaţia „Acţiunea Română”, asociaţia „Noua Dreaptă” partidul „Totul Pentru Ţară” etc. Mişcarea Legionară, (recte Legiunea Arhanghelul Mihail sau Garda de Fier) va fi TOT TIMPUL O MIŞCARE şi îşi va păstra mereu aceeaşi denumire până la sfârşitul veacurilor. Cu această denumire creştină de Legiunea Arhanghelul Mihail se va prezenta la Judecata de Apoi a lui Dumnezeu, avându-l în frunte pe Căpitan, şi nu cu o denumire vremelnică şi laică supusă vremurilor, de asociaţie, fundaţie sau partid. Şi dacă Dumnezeu va binevoi să ne primească în Rai, vom da socoteală în faţa Căpitanului pentru toate ordinele, normele şi preceptele stabilite de el şi încălcate de noi. De aceea cei care s-au înscris în asemenea organizaţii, dar nu în ML, trebuie să înţeleagă că nu sunt legionari chiar dacă ei susţin fenomenul legionar cu multă înflăcărare. Noi nu suntem împotriva lor ci din contră, dar o lămurire trebuie adusă privitor la organizaţiile respective. De câte ori am considerat că este necesar şi că putem să le ajutăm, am făcut acest lucru. De aceea le urăm succes în continuare în acţiunile pe care le desfăşoară în spirit naţionalist.
Pentru toţi legionarii şi susţinătorii Legiunii,
TLC!
Şerban Suru

luni, 9 iunie 2014

KKK - renaşte?!

Cum încearcă Ku Klux Klan să recruteze noi adepţi: "Războiul e iminent!" - VIDEO

După perioadele de glorie de la jumătatea secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, organizaţia rasistă Ku Klux Klan a intrat într-un con de umbră. Membrii actuali vor să repună "Clanul" pe picioare şi se pregătesc pentru un război "iminent" împotriva celorlalte rase.

Cum încearcă Ku Klux Klan să recruteze noi adepţi: "Războiul e iminent!" (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Ku Klux Klan, KKK sau, simplu, The Klan (n.r. Clanul, în limba engleză) este numele dat mai multor organizaţii de extremă dreapta, cunoscute pentru ideologia rasistă, homofobă, antisemită şi pentru violenţa îndreptată împotriva categoriilor menţionate, în special a persoanelor de culoare.
Membrii Ku Klux Klan sunt recunocuţi în întreaga lume pentru că îşi ascund identitatea cu ajutorul unor costume.
Prima organizaţie care a purtat acest nume a fost înfiinţată la finalul Războiului Civil din Statele Unite, în anul 1865, în Tennessee, de către şase veterani din Armata Confederată, care tocmai capitulase. Denumirea a fost, probabil, inspirată de cuvântul grecesc kuklos, cerc, iar scopul grupării era de a restaura supremaţia rasei albe recurgând la ameninţări, violenţe şi chiar crime împotriva adversarilor politici. Ca urmare a legilor aspre şi a intervenţiei autorităţilor, activitatea Clanului a fost redusă şi a încetat până la finalul deceniului următor.
La începutul secolului al XX-lea însă, o organizaţie cu acelaşi nume şi cu o ideologie similară a luat naştere în Atlanta, Georgia. Până în 1925, pe fondul prosperităţii interbelice, dar şi a tenisunilor sociale generate de industrializarea rapidă şi creşterea importantă a imigraţiei, Ku Klux Klan ajunsese să aibă între 3 şi 6 milioane de membri, în jur de 15% din totalul populaţiei eligibile. Scandalurile interne, problemele cu legea ale liderilor şi presiunile din exterior au făcut ca până în 1930 numărul membrilor să scadă la 30.000, iar până în anii '40, activitatea a fost, practic, încetată.

A se vedea clipul video de la sfârşitul articolului

În prezent, Clanul este doar o umbră a organizaţiei de odinioară. Estimările arată că numărul membrilor a scăzut până la 5.000-8.000 de persoane, grupate în facţiuni răspândite pe tot întinsul Americii, în special în statele din sud. Membrii actuali vor să reînvie însă gloria de altădată a Clanului şi se pregătesc de un "război iminent" împotriva celorlalte rase, relatează Daily Mail. Un reporter a participat la o întrunire a grupului din Parkersburg, Virginia de Vest, care a strâns în jur de 40 de membri, printre care şi copii şi adolescenţi.
Sam, una dintre cele şase persoane care au ţinut discursuri, a discutat cu reporterul despre planurile organizaţiei şi despre scopurile pe care speră să le atingă. "Facem antrenamente de supravieţuire, luptă corp la corp şi mânuirea armelor de foc", spune el. "Clanul nu a mai făcut niciodată asta", adaugă Sam, care refuză să divulge numele său de familie. "Fraţii noştri se întorc, în sfârşit, din armată, aşa că vom avea mult mai mulţi membri care au pregătire militară", avertizează el. "Femeilor s-ar putea să nu le placă, dar vom folosi animale vii şi îi vom învăţa pe oameni cum să le jupoaie. Ne vom pregăti pentru lupta care urmează şi, în final, va trebui să supravieţuim", a anunţat Sam, spre entuziasmul celorlalţi participanţi.
Ku Klux Klan prezice că guvernul Statelor Unite se va prăbuşi, ca urmare a problemelor economice din prezent, ceea ce va duce la un război între rase, pentru a prelua controlul. În aşteptarea acestui eveniment, grupările şi-au intensificat programele de recrutare şi, spre deosebire de facţiunile din secolul trecut, acestea recurg la Internet, şi în special la reţelele sociale, pentru a atrage noi adepţi. "Chiar dacă, tradiţional, organizaţia e formată din persoane mai în vârstă, în prezent, Ku Klux Klan caută membri tineri", spune Brian Levin, profesor California State University, San Bernardino. "Au nevoie, în primul rând, de energia acestora, care să menţină gruparea în viaţă, dar profită şi de avantajul cultural oferit de tineri, mai potriviţi pentru recrutare, în special pe Internet", adaugă Levin.
Site-urile dedicate Clanului au acum secţiuni destinate femeilor şi chiar copiilor, aşa cum este Kids Kadet Klub. Tinerii care vor să se înscrie trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 13 şi 17 ani şi să promită că vor păstra secretul în legătură cu activităţile organizaţiei şi chiar cu statutul de membru. Mike şi Dustin, băieţii lui Sam, care au doar 14, respectiv 11 ani, au fost însă integraţi în viaţa grupării încă de mici. "Nu le-am spus că nu au voie să aibă prieteni afro-americani, dar, crescând alături de noi, au luat decizia de unii singuri", spune mama celor doi. "Au ales să nu aibă prieteni de culoare sau mexicani", adaugă ea.
Pe lângă propaganda online, membrii Ku Klux Klan încearcă să atragă noi adepţi şi prin metodele clasice, cum este răspândirea de manifeste. De regulă, aceste activităţi au loc noaptea, în oraşele mici, iar broşurile sunt aruncate din maşină, fără ca membrii să se expună mai mult decât este necesar. "Punem foile în pungi cu închidere adezivă în care adăugam orez, ca să nu fie luate de vânt", spune unul dintre participanţi. "Le aruncăm apoi pe verandele caselor", adaugă acesta. La întâlnirile Clanului, cei care au răspândit cele mai multe manifeste sau au avut realizări deosebite în cadrul activităţii de recrutare primesc diverse premii.
"Organizaţiile de acest fel aleg să se înarmeze şi să îşi intensifice antrenamentele pentru a demonstra că au intenţii serioase", spune profesorul Levin, care urmăreşte activităţile grupării încă din anii '70. "Nu cred că pericolul reprezentat de aceştia se va materializa într-o armată la nivel naţional însă, pentru că, momentan, sunt pur şi simplu prea puţini", adaugă el.

joi, 5 iunie 2014

Despre istorii, merite şi moşteniri false...


Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:
      Sunt ceva personaje de la Partidul "Totul Pentru Ţară" care încercă să inducă în eroare publicul cu istorii false despre evoluţia partidului respectiv cât şi a Mişcării Legionare, încercând pe această cale a falsului şi dezinformării să-şi adauge "merite" şi "moşteniri" pe care nu le au. Le atrag încă o dată atenţia că am fost implicat adânc în formarea partidului respectiv şi că l-am repus pe roate de 2 ori până acum. Deţin documente originale ale partidului, documente remise mie de către liderii iniţiali ai partidului şi nu "urmaşilor". Din motive care nu îşi au rostul să le arăt acum, nu le-am făcut niciodată publice aşa cum nu am făcut public nici cele ce cunosc ca participant direct la înfiinţarea şi reînfiinţarea partidului. Dar, pentru a dovedi totuşi cele afirmate, am postat această scrisoare a Comandantului Legionar Nistor Chioreanu, primul preşedinte al partidului respectiv, către adjunctul său, Comandantul Virgil Mateiaş. Atrag atenţia "liderilor" actuali de la TPŢ să se potolească în a mai inventa istorii şi moşteniri inexistente pe linia Mişcării Legionare.