vineri, 25 septembrie 2015

Liga Anti Defăimare (ADL) şi legionarii

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru: Oi vei, oi vei, sar pe noi furioşii evrei!

       "Celebra" organizaţie nonprofit din SUA, "Liga Anti Defăimare" (ADL - Anti-Defamation League), organizaţie evreiască de aşa zisă apărare a evreilor în faţa "antisemitismului" din întreaga lume, a făcut în urmă cu peste un an de zile o plângere penală la Guvernul României, împotriva noastră, a Mişcării Legionare. 
(continuarea articolului, după poză)
Rezultatul: plângerea a fost casată, adică respinsă, acum în luna Iulie a anului 2015. Mai jos, în format JPG, rezoluţia procurorului privitor la casarea cauzei, rezoluţie ce are 4 pagini. Şi când te gândeşti că emblema, logo-ul ADL(trei oameni pe verticală tăiaţi de trei dungi vălurite pe orizontală) este o stilizare a simbolului Gărzii de Fier (trei dungi verticale încrucişate de 3 dungi orizontale), te pufneşte râsul.
(continuarea articolului, după poze)
     
















Din rezoluţia procurorului rezultă că în plângerea respectivă au mai fost implicaţi:
 - evreul Marco Maximilian Katz, pe numele lui adevărat: Katz Marcu Moise, unicul membru al asociaţiei non-profit cu nume pompos, de agenţie guvernamentală: "Centrul pentru monitorizarea şi combaterea antisemitismului".
 - deputatul Ovidu Alexandru Raeţchi



duminică, 13 septembrie 2015

Corneliu Zelea Codreanu - 116 ani de la naştere

Corneliu Zelea Codreanu: n. 13 Septembrie 1899 - d. 30 Noiembrie 1938.

       Căpitanul, singurul lider politic din întreaga istorie a lumii moderne (ultimii 200 de ani) a cărei operă (scrieri), fără ca acesta să fi fost vreodată în partidul de guvernământ, a fost tradusă şi publicată benevol, de către străini, şi încă mai este editată, aproape pe toate continentele lumii, în engleză, italiană, franceză, germană, spaniolă, rusă, portugheză, arabă etc. A fost singura personalitate politică care, fiind toată viaţa sa în opoziţie, a avut oameni dispuşi să se sacrifice la propriu pentru el şi organizaţia sa, ceea ce s-a întâmplat în nenumărate rânduri. 7 echipe, dintre care una de elevi, au încercat să pedepsească pe ce cei care l-au asasinat. Una a reuşit şi, după ce l-a executat pe Armand Călinescu, s-a predat autorităţilor. Era formată din 9 legionari, dintre care 5 erau studenţi, 3 la drept şi 2 la teologie, iar liderul era avocat. De fapt, avocaţii şi juriştii din Mişcarea Legionară au fost singurii care au demonstrat prin sacrificiul lor că lumea avocaţilor nu merită faima rea pe care o are. 

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru: "Nici în cot nu mă doare!"

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:

       O parte din mass-media s-a sesizat cu privire la faptul că Mişcarea Legionară, şi în mod special eu, "nu ne sinchism" de legea antilegionară (Legea 217/2015) şi că pe mine "mă doare în cot de ea", dar că totul ar fi pentru moment doar virtual, adică doar pe net. În superficialitatea unor jurnalişti, aceştia nu realizează că dacă este vorba "de a te durea în cot", ca expresie, atunci aceasta nu poate fi decât virtual...    

     Personal "nu mă doare nici în cot de legea antilegionară", iar motivaţia este simplă: atât eu, cât şi organizaţia pe care o conduc, adică Mişcarea Legionară din prezent, nu încălcăm sub nici o formă OUG 31/2002 şi, dacă nu o încălcăm, de ce să ne "doară" undeva de ea? Noi nu încălcăm ordonanţa în cauză pentru că nu ne încadrăm în Art. 2 din ordonață, care, la punctul a), specifică:
    "În sensul prezentei ordonanțe de urgență:a) prin organizație cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înțelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care își desfășoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura și violența pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase și inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violență pentru schimbarea ordinii constituționale sau a instituțiilor democratice, naționalismul extremist."
    Ori noi, niciodată, prin acţiunile noastre(la care au fost invitate întotdeauna autorităţile, iar la cele făcute în spaţii publice erau mereu prezente jandarmeria şi poliţia),  nu am promovat "ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioaritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul" şi nici nu am incitat la "xenofobie" şi cu atât mai puţin nu am recurs "la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţilor democratice, naţionalismul extremist".
    Mai mult, la acelaşi Art. 2, dar la litera f) se precizează:
- f) prin Mișcarea Legionară se înțelege o organizație fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» și «Partidul Totul pentru Țară».
    Cum eu am fost invitat să vorbesc, în anul 2015, chiar în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor despre Mişcare, inclusiv şi mai ales despre cea din prezent, căci în Comisie se discuta modificarea OUG 31/2002, discuţie în urmă căreia s-a introdus şi aliniatul f) de mai sus, rezultă că Mişcarea Legionară de astăzi, pe care o conduc, nu este, în acceptul legiuitorului, fascistă, extremistă, deci legea-OUG 31/2002, nu încadrează în ea şi pe cei din prezent, cu atât mai mult cu cât noi funcţionăm începând abia din anul 1994.

Mai jos, articolul, aşa cum a apărut în ziarul ZIUA NEWS:

<<< Stupoare: Mişcarea Legionară laudă legea antilegionară!

Postat la: 11.09.2015 - 20:39 | Scris de: ZIUA NEWS

(Articolul în sine este după poză - n.n.; poza este luată după blogul nostru şi este făcută cu  2 ani de zile în urmă, atunci când m-am dus în uniforma legionară la Parchetul General, să depun plângere împotriva Guvernului -  click Aici pt. plângere)

            






























Pe şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru, îl doare în cot de Legea 217/2015, deşi noile prevederi îl fac pasibil de puşcărie şi amendă pentru proferarea cultului şi ideilor lui Corneliu Zelea Codreanu.
    
       Prin intermediul unui comunicat oficial distribuit pe Facebook - dichisit cu poza Căpitanului şi cu gratiile legionare - Suru susţine că, în mod paradoxal, legea antilegionară „are şi partea ei bună: a dezvăluit pe falşii legionari şi grupările conduse de ei, a separat grâul de neghină". Adică, explică Suru, „falşii legionari" - cei grupaţi în jurul fostului partid „Totul pentru ţară" (simiştii), cei de la fundaţia „George Manu", revista „Permanenţe", ziarul „Cuvântul legionar" şi „Asociaţia Totul pentru Ţară" - şi-au demonstrat falsitatea şi incompetenţa prin maniera umilitoare şi ruşinoasă în care au dat bir cu fugiţii odată cu apariţia legii 217/2015, alegând să-şi închidă site-urile oficiale şi să-şi şteargă profilurile de pe Facebook.
         
      „Trăiască moartea!"
„Frica şi incompetenţa şi-au spus cuvântul. Şefii acestor grupuri au clacat din spaimă şi nepricepere. Însă un legionar nu are frică nici de moarte, darămite de o lege. Unele dintre saluturile legionare în scrisorile şi ordinele care se dădeau erau „Trăiască moartea!" şi „Faţa la duşman!". Pe de altă parte, un şef legionar nu este un incompetent, ci un om înţelept", se bate cu pumnul în piept Şerban Suru, repetând obsesiv că adevăraţii legionari se află numai în gruparea pe care el o păstoreşte, fiindcă ei sunt singurii care dau dovadă de vitejie, chiar dacă aceasta e numai virtuală.
  - articol scris de Alex Miclovan>

 Click AICI pentru articol pe siteul Ziua news

vineri, 11 septembrie 2015

Conferinţa de presă a Mişcării Legionare - despre legalitatea Gărzii de Fier

       Ieri, Joi 10 Septembrie 2015 dimineaţa, a avut loc prima conferinţă de presă a Mişcării Legionare după apariţia Legii 217/2015 - adică aşa numita lege anti-legionară.

       Au fost trimise pin fax şi email invitaţii la toate agenţiile de presă importante din România, la posturile TV de ştiri cât şi la ziarele naţionale. Rezulatul: s-a cerut confirmarea conferinţei de la 2 agenţii, iar la conferinţă nu a fost prezent decât un singur reporter de la Jurnalul Naţional. Restul .... frica e la loc de cinste, ca şi la falşii legionari de la fostul Totul pentru Ţară, Fundaţia George Manu etc. ( a se vedea: AICI ). Mass-media s-a speriat că, dacă aceasta s-ar prezenta la conferinţa Gărzii de Fier, ar putea fi acuzată că îi face propagandă .... De, specific majorităţi ziariştilor limitaţi mental din punct de vedere politic.
              La conferinţa respectivă, ţinută la sediul Mişcării Legionare din str. Iacob Negruzzi nr. 1, Bucureşti, au mai fost prezenţi: Preşedintele Federaţiei foştilor deţinuţi politici anticomunişti (FRFDPLA), dl. Marcel Petrişor, camaradul şi fostul deţinut politic Vasile Iamandi precum şi membri ai Mişcării Legionare.
(continuarea articolului, după poză)
       În cadrul conferinţei de presă s-a arătat că Mişcarea Legionară este legală, funcţionează legal, în ciuda aşa zisei legi anti-legionare care a fost prost înţeleasă şi  semidoct analizată de către diverşi "corifei" cu priză la public, inclusiv de către unii cu foste pretenţii legionare.
       Menţionăm că legalitatea Mişcării Legionare, neîncadrarea ei în Legea 217/2015, se datorează în mod exclusiv demersurilor noastre făcute în parlament, la guvern şi la diverse autorităţi ale statului, de-a lungul a aproape 2 ani de zile de activitate executată în aceste sens, lucru pe care îl vom demonstra cu acte şi diverse tipuri de documente în săptămâna ce urmează.
       De altfel suntem singurii care, după promulgarea legii "anti-legionare", nu am renunţat la nimic, nici la activitatea legionară, nici la simbolistică, nici la uniforme. Suntem de fapt adevăraţii legionari. Restul, care până în urmă cu 2 luni de zile pozau în mari şi importanţi legionari, au renunţa la ideea că ar fi aşa ceva, au clacat de frică şi din prostie juridică cât şi politică, dovedind astfel că sunt falşi legionari.
              În pozele de mai jos sunt prezentate aspecte de la conferinţă.
Şeful Mişcării Legionare, dl. Şerban Suru, aşteptând invitaţii
De la stânga: Petru Peptănaru, Vasile Iamandi, Marcel Petrişor
Şeful ML, dl. Şerban Suru ... acuzator!
De la stânga: Corina Hădăreanu, reporter - "Jurnalul naţional", Petru Peptănaru, Vasile Iamandi
Rândul 2, de la stânga: Şerban Suru, Corina Hădăreanu, Gheorghe Andrei

luni, 7 septembrie 2015

Mişcarea Legionară - conferinţă de presă

             LEGIUNEA

ARHANGHELUL MIHAIL


          GARDA DE FIER
Str. Iacob Negruzzi Nr. 1, sector 1, Bucureşti, România
tel. fax 021.223.01.96; mobil 0722.268.457; - Dl. Şerban Suru
http://www.gardalegionara.blogspot.ro

 
CONFERINŢĂ DE PRESĂ

        Mişcarea Legionară  vă invită  Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11 00   la conferinţa de presă cu titlul:

„Garda de Fier şi legea anti-legionară”

        Se va explica Legea 217/2015 şi legalitatea Mişcării Legionare: trecut, prezent şi viitor.
        Conferinţa va avea loc la sediul Mişcării Legionare din Str. Iacob Negruzzi Nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Cu respect,
Şeful Mişcării Legionare,
Şerban Suru






vineri, 4 septembrie 2015

Falşii legionari au căzut, au cedat ...

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:
     Înainte de apariţia legii antilegionare, adică Legea 217/2015, o serie întreagă de grupuri se revendicau şi pretindeau a fi care mai de care mai legionare, primii la plăcinte etc. De-a lungul timpului, respectivele grupuri au făcut însă o serie mare de prostii care au fost dăunătoare fenomenului legionar. Totul a culminat cu introducerea în parlament a iniţiativei legii antilegionare. Atunci, aceste false grupuri de legionari au început să facă aşa zise acţiuni de combatere a viitoarei legi 217/2015. Dar mai mult rău au făcut decât bine, incompetenţa lor juridică şi politică fiind uluitoare căci, cine cunoaşte bine legea, inclusiv aspecte ale ei mai greu sesizabile dar foarte importante, şi o respectă, nu are de ce să se teamă de ea.
     După apariţia legii antilegionare au dat toţi bir cu fugiţii. Frica şi incompetenţa şi-au spus cuvântul. Şefii acestor grupuri au clacat din spaimă şi nepricepere. Însă un legionar nu are frică nici de moarte darămite de o lege. Unele dintre saluturile legionare în scrisorile şi ordinele care se dădeau erau: "Trăiască moartea!"(în sensul că legionarii acceptă şi sacrificiul suprem pentru binele ţării şi, în asemenea situaţii, ei primesc moartea cu bucurie) precum şi: "Faţa la duşman!". Iar pe de altă parte un şef legionar nu este un incompetent ci un om înţelept. Iată un pasaj din punctul 21, aliniatul 1 din "Cărticica Şefului de Cuib": 
 - "Un şef trebuie să fie înţelept, trebuie să se gândească bine când ia o hotărâre, pentru ca ea să fie bună. (...) Şeful legionarilor este un om năzdrăvan, care din orice împrejurarea oricât de grea ar fi ea, iese deasupra. El trebuie să fie învingător."
Continuarea articolului, după poză.

    Ori frica şi nepriceperea descalifică pe oricine. Nu degeaba se spune că "Frica este  fiica păcatului". Iar şefii de la aceste grupări false de legionari au avut, au şi vor avea mereu frică în ei şi pentru asta au păcătuit faţă de fenomenul legionar, s-au pretins legionari şi au vorbit în numele Mişcării Legionare, şi-au indus în eroare subordonaţii, i-au prostit cu minciuni şi cu false legislaţii, sădind în ei teama, spaima.
Iată câteva exemple de astfel de false grupări legionare şi de şefi fricoşi şi nepricepuţi cu pretenţii de mari legionari:
1. Cei grupaţi în jurul fostului partid "Totul pentru ţară": 
- şi-au şters siteurile oficiale ale partidului: http://www.totul-pentru-tara.ro; www.miscarea-legionara.info precum şi câteva profiluri de pe facebook. Ultimii şefi ai acestui fost partid, dl. Coriolan Baciu şi dl. Florin Dobrescu (cel care nu trebuie lăsat singur ca boul-conform propriei sale afirmaţii) în profilele lor de pe facebook. nu se prezintă nici măcar ca naţionalişti(oricum nu au fost niciodată legionari, nu au depus niciodată legământ legionar): https://www.facebook.com/coriolan.baciu/about şi  https://www.facebook.com/FlorinDobrescu/about.
2. Cei de la fundaţia "George Manu" şi de la revista care le aparţine "Permanenţe":
- şi-au modificat rubrica din coloana din dreapta a paginii lor http://www.fgmanu.ro/, imediat sub poză, unde se prezentau cu parşivenie drept moştenitori ai Mişcării Legionare. Acum stă scris că, cităm "Scopul acestei pagini pe internet a Fundaţiei "Profesor George Manu" este de a prezenta opiniei publice româneşti şi publicului interesat o serie de materiale cu caracter cultural şi istoric, în speranţa că ele vor contribui la înţelegerea resorturilor care au animat istoria politico-spirituala românească din ultimul secol (...)." Adică bla, bla, bla...
- rubrica "Atitudini" unde criticau aşa zise alte grupări legionare a dispărut.
- la rubrica "Cărţi şi icoane" din coloana din dreapta nu mai apare nimic. Toate cărţile legionare au fost şterse, absolut toate: http://www.fgmanu.ro/Carti
3. Cei de la ziarul "Cuvântul legionar": http://www.zelea-codreanu.com/ şi-au şters tot şi a rămas doar o pagină care spune ce aprigă luptă vor duce ei cu noua lege antilegionară prin atacarea acesteia la Curtea Constituţională, neştiind că, numai dacă eşti implicat într-un proces, prin Legea 217/2015, o poţi ataca la C.C., altfel nu.
4. Coloratul care deţinea "Asociaţia Totul pentru Ţară": https://www.facebook.com/asociatiatotul.tara/ a şters tot de pe internet, inclusiv site-ul:http://www.miscarealegionara.org/ realizat cu metoda copy and paste după alte site-uri.

Mai sunt şi alte grupări care au făcut cam tot aşa ceva, ca cele pomenite mai sus sau, în cel mai fericit caz, nu au mai postat nimic pe paginile sau blogurile lor de luni de zile.
       În final nu rămâne decât o singură concluzie: Legea antilegionară, Legea 217/2015, are şi partea ei bună: a dezvăluit pe falşii legionari şi grupările conduse de ei, a separat grâul de neghină.
 P.S. Oare de ce în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul la Cap. 21 Alin 8 se începe cu fricoşii şi nu cu ucigaşi sau închinătorii la idoli???
"Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua."


marți, 1 septembrie 2015

Prostia politică şi juridică - infatuare la pseudolegionari

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:
- Vieţuieşte printre noi un personaj ce, până la aparţia legii antilegionare (L 217/2015), se bătea cu pumnii în piept că este mare legionar, dar care, în realitate, nu trebuie lăsat singur ca boul, după cum chiar domina sa afirmă. Personajul în cauză dă încă o dată dovadă de infantilism politic, de prostie crasă din punct de vedere juridic şi de o infatuare incredibilă. 
A se vedea după poză continuarea articolului.
        Iată de ce: dânsul este şi student la drept (jurist este şi şeful său Coriolan Baciu) şi, în această calitate, de pretins lider şi de cunoscător în ale politicii şi legislaţiei, şi-a permis, cu 3 săptămâni în urmă(8 august a.c.), să pună pe internet, adică click AICI, un articol preluat din revista ROST al cărei patron este un alt absolvent al facultăţii de drept, dl. Caludiu Târziu. Articolul respectiv, scris de Tudor Marincu, enunţă şi critică Ordonanţa de Urgentă de Guvern (OUG) nr. 31/2002 aşa cum, în opinia autorului, crede că ar trebui să fie ordonanţa respectivă după ce i s-au adus modificările date de Legea antilegionară. Numai că ceea ce  pretinde autorul a fi varianta finală a legii(ordonanţiei) ( adică aşa cum o expune dl. Marincu), este de fapt o prostie, o inducere în eroare(probabil nedorită) a cititorilor, o manipulare incoştientă. Căci varianta finală a legii, adică verisunea consolidată a OUG 31/2002 nu include spre exemplu articolele 7-11, care au fost abrogate, cât şi alte paragrafe.
  •        Faptul că "pretinşi foşti lideri legionari" gen "singur ca boul" cu studii în drept, lideri care ziceau că ştiu să se lupte cu legea antilegionară, de fapt nu ştiau, şi nici nu ştiu, nici până în ziua de azi că OUG 312/2002 i s-au adus mai multe modificări înafară de Lega 107/206 şi L 21//2015 este FOARTE GRAV şi dovedeşte încă o dată că legătura lor cu fenomenul legionar a fost şi este în realitate una superficială.
Şi când te gândeşti că îşi permiteau să pretindă că dădeau lecţii de luptă cu legea antilegionară cât şi cu OUG 31/2002. Vai de subordonaţii lor vis-a-vis de cunoaşterea legislaţiei "antifasciste" căci au fost şi sunt induşi în eroare de incompetenţa, superficialitatea şi infatuarea şefilor lor, pretinşi foşti legionari.
   În realitate  OUG 31/2002 a suferit modificări aduse de următoarele 5 legi:
1. Legea 107/27.04.2006
2. Legea 278/04.07.2006
3. Legea 187/24.10.2012
4. Legea 255/19.07.2013
4. Legea 217/23.07.2015
  • În 24 iunie 2015 am publicat forma consolidată (adică adusă la zi) a OUG nr. 31/2002 chiar pe acest blog - click AICI., aşa cum am fomulat-o eu, în urma legilor apărute de-a lunguli timplui, legi care îi aduceau modificări. Mai jos redau încă o dată acestă formă consolidată, iar sub ea, cu text colorat şi cu multe indicaţii ce explică ce modificări i s-au adus, text colorat primit spre confirmare de la Monitorul Oficial, prin email, text care este practic identic cu cel postat de mine în 24 iunie 2015. Ştiţi cât m-a costat această confirmare colorată la propriu, adică versiunea consolidată a OUG, dată de Monitorul Oficial după 27 Iulie 2015? Fantastica sumă de 2,76 de lei.
După poza facturii de la Monitorul Oficial urmează OUG 31 - forma la zi.
Şi când mă gândesc că "singur ca boul" se face vinovat şi de punerea în Parlament a noii legi antilegionare ... dar dovezile şi explicaţiile pe acest subiect într-un alt articol.

  

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război


Capitolul I Dispoziţii generale

Articolul 1
Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

Articolul 2
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă:
a) prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;
b)prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);
c)prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi persoana din conducerea unei organizaţii al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanţe penale internaţionale;
d)prin holocaust se înţelege persecuţia sistematică sprijinită de stat şi anihilarea evreilor europeni de către Germania nazistă, precum şi de aliaţii şi colaboratorii săi din perioada 1933-1945. De asemenea, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, o parte din populaţia romă a fost supusă deportării şi anihilării.
e)prin holocaust pe teritoriul României se înţelege persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor şi a rromilor, sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944;
f)prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară».

Capitolul II Infracţiuni şi contravenţii

Articolul 3
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute la alin. (1), dacă denunţă autorităţilor organizaţia, înainte ca aceasta să fi fost descoperită şi să se fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.
(4) Dacă persoana care a săvârşit una dintre faptele prevăzute la alin. (1) şi (2) înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracţional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.

Articolul 4
(1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.
 (21 ) Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, în orice mod, prin intermediul unui sistem informatic, de materiale rasiste şi xenofobe constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.
 (3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1), (2) sau (21), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public.

Articolul 5
Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Articolul 6
(1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internaţional, în Statutul Curţii Penale Internaţionale şi în Carta Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, şi recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Curţii Penale Internaţionale, a Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului Penal Internaţional pentru Rwanda sau a oricărui altui tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale relevante şi a căror competenţă este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Săvârşirea faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) prin intermediul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Articolul 61
(1) Ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic, cu săvârşirea unei infracţiuni pentru care maximul pedepsei prevăzute de lege este închisoarea de cel puţin 5 ani, pe motiv de rasă, culoare, ascendenţă sau origine naţională ori etnică sau în considerarea religiei, dacă aceasta este folosită ca pretext pentru oricare dintre motivele arătate, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Capitolul IV Obligaţiile autorităţilor administraţiei publice

Articolul 12
Se interzice ridicarea sau menţinerea în locuri publice, cu excepţia muzeelor, a unor statui, grupuri statuare, plăci comemorative, referitoare la persoanele vinovate de săvârşirea infracţiunilor de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

Articolul 13
(1) Se interzice acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice.
(2) Se interzice, de asemenea, acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război unor organizaţii, cu sau fără personalitate juridică.


Acum OUG 31/2002 aşa cum mi-a trimis-o Monitorul Oficial:


ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ

privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României


Publicată în : MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 28 martie 2002

În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.


Capitolul I Dispoziţii generale

Articolul 1

Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de

săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

Articolul 2

În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă:

a) prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

b)prin simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 1. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

c)prin persoană vinovată de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război se înţelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi persoana din conducerea unei organizaţii al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanţe penale internaţionale;

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

modificat începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 1. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

d)prin holocaust se înţelege persecuţia sistematică sprijinită de stat şi anihilarea evreilor europeni de către Germania nazistă, precum şi de aliaţii şi colaboratorii săi din perioada 1933-1945. De asemenea, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, o parte din populaţia romă a fost supusă deportării şi anihilării.

introdus prin PCT 2. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

e)prin holocaust pe teritoriul României se înţelege persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor şi a rromilor, sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944;

introdus prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

f)prin Mişcarea Legionară se înţelege o organizaţie fascistă din România care a activat în perioada 1927-1941 sub denumirile de «Legiunea Arhanghelului Mihail», «Garda de Fier» şi «Partidul Totul pentru Ţară».

introdus prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României


Capitolul II Infracţiuni şi contravenţii
Articolul 3

(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au fost urmate de săvârşirea unei infracţiuni, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(3) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute la alin. (1), dacă denunţă autorităţilor organizaţia, înainte ca aceasta să fi fost descoperită şi să se fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.

(4) Dacă persoana care a săvârşit una dintre faptele prevăzute la alin. (1) şi (2) înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor membri ai unui grup infracţional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.

modificat începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

Articolul 4

(1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

modificat începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 1. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 4. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

(21 ) Distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, în orice mod, prin intermediul unui sistem informatic, de materiale rasiste şi xenofobe constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.

introdus începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

(3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1), (2) sau (21), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unei chestiuni de interes public.

modificat începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

Articolul 5

Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 5. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

Articolul 6

(1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internaţional, în Statutul Curţii Penale Internaţionale şi în Carta Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, şi recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Curţii Penale Internaţionale, a Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului Penal Internaţional pentru Rwanda sau a oricărui altui tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale relevante

şi a căror competenţă este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Săvârşirea faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) prin intermediul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

modificat începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 3. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României

modificat prin PCT 6. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

Articolul 61

(1) Ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic, cu săvârşirea unei infracţiuni pentru care maximul pedepsei prevăzute de lege este închisoarea de cel puţin 5 ani, pe motiv de rasă, culoare, ascendenţă sau origine naţională ori etnică sau în considerarea religiei, dacă aceasta este folosită ca pretext pentru oricare dintre

motivele arătate, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

introdus începând cu 1 februarie 2014 prin ART 113 TTL II Lege 187 din 2012-10-24 emis de Parlamentul României

Articolul 7

În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 3-6 urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.

abrogat începând cu 1 februarie 2014 ART 57 TTL II Lege 255 din 2013-07-19 emis de Parlamentul României

Articolul 8

(1)Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON):

modificat prin PCT 7. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

a)răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri de către o persoană juridică; b)utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe de către o persoană juridică;

c)promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, de către o persoană juridică.

(2)Nu constituie contravenţie fapta prevăzută la alin. (1) lit. a) sau b), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

(3)Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul împuternicit în acest scop de către ministrul culturii şi cultelor, precum şi de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului de Interne.

(4)Prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, sunt aplicabile.

modificat prin PCT 7. ART UNIC Lege 107 din 2006-04-27 emis de Parlamentul României

abrogat PCT 4. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României


Capitolul III Dizolvarea persoanei juridice

Articolul 9

(1)Pot fi dizolvate prin hotărâre judecătorească persoanele juridice care desfăşoară una sau mai multe dintre următoarele activităţi:

a)activităţi specifice organizaţiei cu caracter fascist, rasist sau xenofob în sensul art. 2 lit. a);

b)răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe sau deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri ori utilizarea lor în public;

c)promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public.

(2)Cererea de dizolvare poate fi introdusă de Ministerul Public din oficiu sau la solicitarea oricărei persoane interesate.

(3)Competenţa de a judeca în primă instanţă cererea de dizolvare aparţine tribunalului în a cărui circumscripţie se află sediul persoanei juridice.

(4)Hotărârea tribunalului este supusă căilor de atac în condiţiile Codului de procedură civilă.

abrogat PCT 4. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României

Articolul 10

Dispoziţiile referitoare la dizolvare nu se aplică persoanelor juridice care desfăşoară activităţile prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. b) în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

abrogat PCT 4. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României

Articolul 11

Dispoziţiile art. 9 se completează, după caz, cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii şi ale Legii partidelor politice nr. 27/1996, cu modificările ulterioare.

abrogat PCT 4. ART VI Lege 278 din 2006-07-04 emis de Parlamentul României


Capitolul IV Obligaţiile autorităţilor administraţiei publice

Articolul 12

Se interzice ridicarea sau menţinerea în locuri publice, cu excepţia muzeelor, a unor statui, grupuri statuare, plăci comemorative, referitoare la persoanele vinovate de săvârşirea infracţiunilor de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

Articolul 13

(1) Se interzice acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice.

(2) Se interzice, de asemenea, acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război unor organizaţii, cu sau fără personalitate juridică.

modificat prin ART I Lege 217 din 2015-07-23 emis de Parlamentul României

PRIM-MINISTRU

ADRIAN NĂSTASE

Contrasemnează:

---------------

Ministrul justiţiei,

Rodica Mihaela Stănoiu

Ministrul culturii şi cultelor,

Răzvan Theodorescu

Ministru de interne,

Ioan Rus

Bucureşti, 13 martie 2002

Nr. 31.

- completare

- abrogare

- modificare