sâmbătă, 17 octombrie 2015

MIZERIA UNOR FALŞI LEGIONARI

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru:
(- a se vedea articolul după po -)
       Cu mai mult de o lună în urmă am publicat sub titlul (click pe el): "Falşii legionari au căzut, au cedat ... ", un articol privitor la modul cum unii au reacţionat ca laşii la apariţia aşa zisei legii "anti-legionare" nr.  217/2015. Faţă de respectivul articol, publicat pe acest blog în septembrie a.c., cei de la fundaţia "George Manu"(GM) s-au simţit obligaţi să încerce să-şi "justifice" frica şi inconştienţa juridică. Au făcut asta prin publicarea în revista "Permanenţe", în numărul din august a.c, număr ce a părut de fapt la sfârşitul lunii septembrie 2015, a unui articol pe care îl reproduc, mai jos, cu sublinierile mele. Concluziile urmează după articol. 

       - din Revista Permanenţe, An XVIII Nr 8 august 2015:
 
"Suntem datori 
 ... să apărăm din toate puterile noastre demnitatea românească, atât de călcată în picioare în aceşti zori ai unei noi epoci de teroare ideologică. Deşi România se pretinde stat democratic, legislaţia ei actuală capătă similitudini tot mai accentuate cu cea a regimului bolşevic-stalinist, care a dus o luptă înverşunată împotriva “fascismului”. Un termen nedefinit în mod precis, atunci ca şi acum, interpretarea conţinutului său fiind lăsată la bunul plac al comisarilor ideologici.
Încercăm totuşi să mai credem în principii şi în instituţii. Că bruma de democraţie care mai există în România ne va permite să acţionăm pe căi legale în faţa unui abuz legislativ, absolut nejustificat de realitatea existentă. Numai că o lege pe care o considerăm profund nedreaptă, imorală şi incorectă, nu poate fi combătută încălcând-o. Până la invalidarea ei, legea va trebui respectată de toţi cetăţenii României.
Dat fiind că nu există niciun fel de norme de aplicare ale acestei legi ci, mai mult, faptul că aplicarea ei va fi practic hotărâtă tot de către cei care au elaborat-o (printr-o aşa-numită “asistenţă juridică” acordată organelor competente - un alt abuz inadmisibil şi o subminare a independenţei justiţiei!) nu putem aprecia dacă publicarea unor documente cu caracter istoric s-ar situa sau nu în afara legii. Pe prima pagina a site-ului fgmanu.ro (în versiunea anterioară legii actuale), era specificat limpede că „scopul acestei pagini pe internet a Fundaţiei “Profesor George Manu” este de a prezenta opiniei publice româneşti şi publicului interesat informaţii şi documente despre Mişcarea Legionară, în speranţa că ele vor contribui la aflarea adevărului istoric şi la înţelegerea resorturilor care au animat acest fenomen politico-spiritual românesc din secolul XX. Publicarea în această formă a unor surse istorice şi doctrinare de primă mână se doreşte a fi totodată o contribuţie la păstrarea identităţii naţionale româneşti şi a valorilor moral-spirituale ale neamului nostru.“
În mod normal, prezentarea unor documente şi adevăruri istorice nu are cum să fie interzisă de vreo lege. Afară doar de cazul în care regimul politic din România îşi desconsideră propriile fundamente democratice şi aplică noţiunea de drepturi ale omului într-un mod selectiv. Toate indiciile existente conduc din păcate către o atare concluzie. În faţa lipsei unor norme clare de aplicare, înlocuite de subiectivismul absolut al unor instanţe exterioare instituţiilor oficiale ale puterii juridice, ne-am văzut nevoiţi să eliminăm din pagina noastră de internet o serie de materiale cu caracter de document sau studiu istoric, care în urma unei interpretări rău-voitoare ar fi putut fi privite ca având un caracter ilegal în contextul nou creat.
Rămânem în continuare fideli unor principii şi valori cu un caracter moral şi spiritual, cu valabilitate universală. Rămânem în continuare ataşaţi neamului nostru, eroilor şi martirilor săi, care îi definesc identitatea în eternitate. Suntem datori şi nu vom abdica de la apărarea adevărului în faţa minciunii, a demnităţii unui neam în faţa dezertărilor laşe. Suntem datori să păstrăm şi să ducem mai departe o stare de spirit şi o tradiţie menită să ţină trează conştiinţa şi speranţa românilor, căci “tradiţia înseamnă transmiterea flăcării, iar nu adorarea cenuşii” (Thomas Morus).
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Fundaţia „Profesor George Manu”
 
       După cum se poate observa, chiar de la începutul articolului de mai sus, cei de la fundaţia "George Manu" îşi declară datoria de a apăra din toate puterile lor demnitatea românească. Foarte frumos ... numai că domniile lor mai declară ritos că legea nu poate fi combătută prin încălcare ei şi că "legea va trebui respectată de toţi cetăţenii României"(???!!!) şi mai ales de membrii fundaţiei, după cum se vede din restul articolului.  Apoi tot ei spun că au fost nevoiţi să renunţe la ceea ce considerau a fi "o contribuţie la păstrarea identităţii naţionale româneşti şi a valorilor moral-spirituale ale neamului nostru".
Dar din întreg articolul apare concluzia că cei de la fundaţie nu îşi permit nici măcar să rişte acolo unde, în concepţia lor, legea este ambiguă şi nu limpede antilegionară... 
       După o asemenea justificare, rezultă că, în concepţia membrilor fundaţiei "George Manu", cei care în anii regimului comunist şi-au riscat viaţa, încălcând bineînţeles legislaţia României de atunci şi, spre exemplu, au luptat cu arma în mână în munţi, au fost nişte proşti, care nu au ştiut să apere demnitatea ţării. Chiar aşa măi nenorociţilor de la fundaţie?! Oare Ion Gavrilă Ogoranu a fost, alături de camarazii săi, un prost şi un inconştient, când justifica suferinţa şi sacrificiul fraţilor lui de arme şi credinţă spunând: "Ce-au fost toţi aceştia în acest colţ de ţară? Un dram de demnitate creştină şi naţională, şi-un picur de speranţă în viitor." ?! Oare legionarul George Manu, al cărui nume îl poartă fundaţia, a respectat legea(?) şi pentru a asta a fost băgat în puşcărie de comunişti şi a murit în temniţa Aiudului?
      Însă culmea  mizeriei sufleteşti şi a monstruozităţii laşităţii celor de la fundaţia GM o reprezintă ultimul paragraf în care afirmă că:
      a.) - "Rămânem în continuare fideli unor principii şi valori cu un caracter moral şi spiritual, cu valabilitate universală." Adică celorlalte principii şi valori, care sunt specifice doar neamului românesc sau Mişcării Legionare,  ei, membrii fundaţiei, nu le mai sunt fideli. Bravo, incredibilă parşivenie şi  manipulare a cititorilor: - laşitatea faţă de neamul tău, mascată prin lauda fidelităţii faţă de valorile universale ...
      b.) "Rămânem în continuare ataşaţi neamului nostru, eroilor şi martirilor săi, care îi definesc identitatea în eternitate". Nu îmi vine să cred! Cum poţi să te umfli în pene spunând că aperi eroii şi martirii neamului tău, care au devenit eroi şi martiri opunându-se, încălcând legislaţia nedreaptă şi anti-creştină de atunci, când tu declari că legea de astăzi trebuie respectată?! Păi legea a fost creată tocmai în încercarea de a băga pumnul în "gura" eroilor şi a martirilor, a sfinţii închisorilor, sfinţii neamului nostru creştin.
       c.) - "Suntem datori şi nu vom abdica de la apărarea adevărului în faţa minciunii, a demnităţii unui neam în faţa dezertărilor laşe." Eeee, tupeul unei asemenea afirmaţii este colosal: auzi, cei de la fundaţie apără adevărul prin refuzul de a mai discuta despre orice subiect istoric care ar putea fi interpretat ca fiind ilegal prin prisma legii 217/2015 şi, în plus, ei apăra demnitatea neamului în faţa dezertărilor laşe ... prin ce, prin respectarea unei legislaţii antiromâneşti şi anticreştine?!
       d.) - "Suntem datori să păstrăm şi să ducem mai departe o stare de spirit şi o tradiţie menită să ţină trează conştiinţa şi speranţa românilor ..." O astfel de laudă parşivă, când ceva mai înainte ei afirmau că rămân fideli doar unor principii şi valori universale, renunţând deci la valorile specifice neamului, la tradiţiile lui sau ale Mişcării Legionare, te lasă fără cuvinte. Şi pe deasupra ei se mai mândresc că ţin "trează conştiinţa şi speranţa românilor" ...! Prin ce? Cum? Prin respectare unei legi ce vrea să îngroape adevărul istoric şi astfel să prostească generaţiile viitoare?!

       Doamne, câtă mizerie şi monstruozitate sufletească! 
Şi când te gândeşti că aproape pe acelaşi calapod ca fundaţia GM sunt şi cei de la fostul partid "Totul pentru ţară" ...