luni, 30 noiembrie 2015

Comemorarea asasinării Căpitanului, Nicadorilor şi Decemvirilor

       La troiţa de pe DN1, km 30, Tâncăbeşti, s-a comemorat Sâmbătă 28 Noiembrie 2015, între orele 13.30 - 14,00, asasinarea în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 1938 a Căpitanului Mişcării Legionare precum şi a altor 13 camarazi. Au trecut de atunci 77 de ani, dar prin tăcerea autorităţilor de astăzi, practic se acceptă, la nivel oficial, TERORISMUL DE STAT, căci legionarii de atunci au fost asasinaţi din ordinul celor aflaţi la conducerea ţării în frunte cu regele criminal Carol al II-lea. Necondamnarea oficială, din partea guvernelor care s-au succedat de la 1989 încoace  ca şi din partea preşedinţilor ce i-au urmat lui Ceauşescu, a actelor de terorism de stat din perioada 1930-1940 este de fapt o susţinere a lor, este o aprobare a terorismului de stat. Ce va urma oare în contextul actual a unei Europe bântuite de terorismul islamic???
       La comemorare au participat camarazi legionari din Bucureşti, Craiova şi Brăila precum şi simpatizanţi. Simbolurile clasice legionare precum uniforma legionară, steagurile cu gardul şi cântecul, nu au lipsit.
Au luat cuvântul:
-        Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru, care a vorbit despre eroismul şi martiriul celor asasinaţi în urmă cu 77 de ani în comparaţie cu laşitatea din prezent a unor imbecili şi a unor inconştienţi  din punct de vedere juridic şi politic care se pretind a fi „legionari în prigoană”. Cu alte cuvinte, conform bancului, aceşti laşi sunt nişte semi-ilegalişti. De ce „semi”? Pentru că ei se ascund dar nu îi caută nimeni.
-         Domnul Marcel Petrişor, preşedintele Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi politici şi luptători anticomunişti, care a subliniat faptul că Mişcarea Legionară este o organizaţie care îşi are rădăcinile în trecut iar roadele în veşnicie.
Mai jos, o serie de poze de la comemorare.
Dumnezeu să îi ierte şi să îi odihnească pe martiri!